Burnout herstel en - preventie/Energy Coaching

Voordat je in een burnout komt ben je al een lange periode van overspanning verder. Een periode waarin doen en denken de hoofdrol speelde. Je gevoel was in die periode ook duidelijk aanwezig, echter ging je eraan voorbij. Vertrouwen op je intuïtie kreeg minder aandacht en momenten van niets hoeven en in ontspanning zijn waren ver te zoeken. Terwijl juist daar je sleutel voor burnout herstel- en heling ligt.

Om bepaalde redenen heb je ervoor gekozen om op het pad van uitputting te volgen. Ergens heb je bedacht dat dit de enige manier was, dat je moest volhouden, dat je niet anders kon. Ondertussen bekruipt je al heel lang een gevoel van onbehagen en heb je al lang beelden op je netvlies gehad van hoe je het anders wilt en wat je echt wilt. Angst is om de hoek komen kijken en ongeloof. "Ja-maar als... stel dat... ben ik wel goed genoeg?" en meer van dat soort vragen en vooral zelfondermijnende gedachten passeren de revue.

Tijdens de sessies ga je inzien dat je wel degelijk goed genoeg bent, sterker nog, je bent perfect. Je hebt alles in huis om naar je hart te luisteren en je zielenpad te volgen. Want daar is de schoen gaan wringen, je hoort een stem die zegt wat je wilt en je hoort een stem die zegt wat je moet.

Ik neem je tijdens de coachingssessies mee op reis, jouw innerlijke reis naar je spirit, naar de plek van waaruit je ontspannen kunt en mag zijn. Niets moet meer en alles mag.

Je gaat leren hoe je stevig op je eigen benen kunt staan en gaat geloven in jezelf.

Je gaat ontdekken dat veiligheid in jezelf zit en dat je jezelf mag omarmen. Je zult de transformatie zien van onvrede, naar tevreden, naar het is goed, naar dankbaarheid. Je zult inzien dat 'niet alles goed komt', maar dat 'alles al goed is.'

Je gaat de geschenken zien die in je leven waren en in je leven zijn en zult ze eerder herkennen wanneer ze weer voorbij komen.

Je gaat denken in mogelijkheden, luisteren naar de innerlijke stem van je intuïtie en creëren.

Je gaat de signalen van je lichaam voelen, horen en vooral ernaar luisteren. Je gaat je lichaam en je spirit niet meer tegenwerken, maar met ze meewerken. Je creërt je eigen hoofd-hart-lichaam-geest team.

Je gaat leren om keuzes te maken vanuit je hart en te vertrouwen op jezelf en je leven. Doordat je meer inzichten krijgt, ga je je gedrag veranderen en je denkwijze, waardoor je gaat kiezen voor jezelf. Je leert om jezelf op de eerste plaats te zetten en te denken, te handelen, te voelen en te zijn vanuit zelfliefde.

Vanuit hier ontstaan gevoelens van blijheid en vrijheid.
Je creëert rust, ruimte en ontspanning en leert hoe je die momenten steeds beter kunt ervaren en toepassen.

Het maakt niet uit in welke fase je zit, gestressed, overspannen, depressief, burnout, chronisch vermoeid of dat je denkt 'nu gaat het nog, maar volgens mij kan ik mezelf meer liefde geven en ik wil een ander pad opgaan', wanneer jij er klaar voor bent, kun je met gemak de regie over je eigen leven nemen en met gemak creëren wat jij wilt.

Are you ready?Review burnoutherstel coaching

Een vriend van mij las een blog van jou op linkedin en via dat blog kwam hij op jouw site terecht en tipte mij omdat ik wel hulp kon gebruiken bij mijn burnout.

Ik heb bij jou geleerd geen verwachtingen te hebben, want verwachtingen staan voor teleurstellingen. Als je het resultaat en de weg ernaartoe los kunt laten, kom je tot de mooiste inzichten. Dat geldt ook voor het traject wat ik bij jou doorlopen heb. Ik heb verrassende en mooie inzichten gekregen waar ik echt wat mee kan en ik heb stappen gezet die ik zonder deze inzichten niet gezet zou hebben.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat, wanneer ik vasthoud aan iets wat niet past, het meer energie kost dan nodig is en wanneer je iets doet dat wel past, het je energie kan opleveren.

Jouw openheid, motivatie, directheid vond ik fijn.
Jouw manier van vragen stellen bracht nieuwe inzichten.

Daarnaast vond ik het heel sterk dat je stilte z’n werk liet doen en niet tegen mij bleef praten. Door die stilte kon het creatieproces op gang kon komen.

Zou je mijn coachingssessies aanbevelen aan anderen? Waarom wel/niet?

Jazeker, aan mensen die open staan voor een andere manier van coaching dan alleen standaard gesprekken voeren. Ook zeker aan mensen die veel in hun hoofd zitten en die bereid zijn door een muur te breken en dichterbij hun gevoel te komen.

Sanne, 38TrippleShape diensten om je te begeleiden bij je Burnoutherstel

Vanuit jarenlange ervaring in de Arbodienstverlening als seniorverzuimadviseur, werknemerscoach, bewegingsdeskundige en dans- en sportdocent, creatieve opleidingen, een achtergrond in HRM en persoonlijke levenservaring als burnoutdeskundige bied ik je verschillende diensten aan om je te helpen bij je burnoutherstelproces. Veel van deze diensten en tools gebruik ik door elkaar, omdat ik inspeel op dat waar jouw behoefte ligt.

Feminine Energy Coach 

We leven in een wereld die wordt gedomineerd door mannelijke- energie en kwaliteiten, zoals denken en doen. Alles wat rationeel is, doelgericht, planmatig en wetenschappelijk onderzocht of anderszins met cijfers kan worden onderbouwd, snel gaat, hard en strijdlustig is, is waar en/of wordt gewaardeerd.

We bestaan als mens echter uit meer dan een hoofd en lichaam. We hebben namelijk ook een hart en een ziel en dat wordt ons al lang heel duidelijk gemaakt door de toename van het aantal mensen dat met een burnout uitvalt, de mindfulness en yoga hype en de grote hoeveelheid gelukszoekers, danwel mensen die anderszins zoekende zijn.

Het is nogal bijzonder om te veronderstellen dat voor ons, menselijke zoogdieren, denken en doen belangrijker zouden zijn dan gevoel en intuïtief weten. Dit is juist wat ons mens maakt. 

Het moment is daar om onze vrouwelijke energie- en kwaliteiten zoals voelen, creëren, intuïtie, verbinden, ontvankelijkheid en zachtheid als kracht te herkennen en te erkennen.

Bewegingscoach & Body Whisperer

Beweging volgens jouw eigen flow. Middels diverse elementen, waaronder Yoga, Tai Chi, Ademhaling en Dansbewegingen kom je in contact met je lichaam en leer je weer te voelen, los te laten en opgehoopte energieblokkades te verwijderen. Hierdoor gaat de energie weer stromen in je lichaam. Je kunt onze groepslessen volgen of een privé sessie kiezen, waarbij ik me volledig afstem op jou en inspeel op wat ik zie in jouw lichaam. Je lichaam laat namelijk heel duidelijk zien en voelen waar meer flexibiliteit en ruimte nodig is.
Door de combinatie van hooggevoeligheid, empathisch vermogen en meer dan 25 jaar lesgeefervaring in beweging kan ik je lichaam lezen.

Wandelcoaching

Wandelen is een laagdrempelige vorm van beweging. Die bij zowel Burnout Type 1 als 2 goed inzetbaar is. Dus ook wanneer je energieniveau nog heel laag is kun je wandelen en dit zal je herstel bevorderen.
Wanneer wandelen èn praten tegelijkertijd nog teveel voor je is, zullen we rustige beweegoefeningen doen vanuit de Tai Chi en Ademhalingsoefeningen om te zorgen dat je energie weer gaat stromen.

Ik woon in een dorp in het Groene Hart van Nederland, vlakbij Landgoed Haarzuilens en Kasteel de Haar. Dit ligt centraal in Midden-Nederland en precies tussen Utrecht en Amsterdam in.
Dit biedt meer dan genoeg mogelijkheden om naar buiten te gaan. De omgeving alleen al zal je uit je dagelijkse ratrace halen.

Creatieve Coaching

Creativiteit heelt je ziel. Iedere vorm van creatieve expressie is SoulFood en brengt je dichter bij jezelf.
Deze manier van coachen is ook ideaal wanneer je energie dusdanig laag is, dat je tot weinig meer in staat bent. Creëren is een prachtige en krachtige manier om naar binnen te keren en inzichten te ontvangen van je onderbewustzijn.

Groepscoaching
She Flow Energy Boost Workshop

Tijdens deze workshop leer je hoe je je mannelijke en vrouwelijke energie kunt inzetten en het evenwicht kunt vinden tussen deze twee; inspanning versus ontspanning.

Resultaat:
Innerlijke rust en ruimte
Meer energy flow in je leven
Sterk door openheid
Krachtig door volledig jezelf te zijn en je niet anders voor te doen dan jij bent.

Meer over mij

Hier vind je meer informatie over mijn achtergrond.

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen en met ons mee te gaan op Flow Herstelreis naar Dushi Curaçao?

Burnout herstel reis

Ik weet nog goed dat ik zelf op mijn dieptepunt in een burnout naar Curaçao ging. Voor het eerst sinds 20 jaar alleen op 'vakantie.' Nou ja, inmiddels was het geen vakantie meer, maar een herstelreis, waarbij ik weinig tot niets meer kon. Er werd me afgeraden om te vliegen en mensen uit mijn directe omgeving vroegen zich af of het wel verstandig was en of ik het wel zou overleven.

Het was oktober 2013, ik snakte naar warmte, omdat ik mezelf lichamelijk en emotioneel niet meer warm kon houden. Sinds begin van dat jaar was ik burnout, wat ik pas in mei had durven toegeven.

Met geen 10 paarden was ik hier te houden.

Ik wilde nog maar 1 ding.... NIETS met de zon op mijn huid en de wind door mijn haar.

Nadat ik 3 dagen op het eiland in mijn hangmat had gelegen (voor het eerst van mijn leven hoefde ik niets, helemaal niets, wat een geschenk), bracht ik mijzelf in beweging naar daar waar leven was. Ik ging wat eten op het strand en daar hoorde ik de bevestiging van mijn stap om naar Curacao te gaan als eerste stap van mijn herstel.

Van alle tafels die er waren zat ik blijkbaar naast een tafel met (huis)artsen van het eiland en van Nederland. Terwijl het begon te schemeren hoorde ik de één tegen de ander vertellen over een 'patiënt' die het advies had gekregen om naar dit eiland te gaan voor zijn geestelijke herstel. Sindsdien ging het een stuk beter met hem. Vervolgens zei de Nederlandse arts die blijkbaar daar woonde: "zie ons hier nu zitten, met de ondergaande zon, de lichtjes in de bomen, dit is toch een pefecte afsluiting van je werkdag. Dit is voor iedereen helend en het beste medicijn dat er is."

Er verscheen een grote smile op mijn gezicht.

Voor mij is Curaçao Kuradise. Om jou ook te laten genieten van het weldadige effect van dit eiland waar alles pokopoko (langzaam aan) gaat, nodig ik je uit om met me mee te gaan.

Op weg naar Burnout herstel, middels de She Flow reis, met als resultaat:

  • Rust, Ruimte, Ontspanning, Plezier
  • Ontladen en Opladen
  • Tot jezelf komen
  • Inzicht krijgen in de werking van mannelijke en vrouwelijke energie en hoe je daar je voordeel mee kunt doen
  • Contact maken met je vrouwelijke krachtige energie
  • Hart, hoofd, lichaam verbinden, zodat je kunt voelen wat je wilt en nodig hebt en wat goed voor je is
  • Me-time, jezelf leren op de eerste plaats te zetten, zodat je een liefdevoller persoon bent voor jezelf en dit mee kunt nemen in je relaties, vriendschappen en liefdesrelaties
  • Vanuit je gewenste doelen gaan visualiseren wat je wilt, zodat je dit kunt gaan creëren in je leven
  • Verbinding met gelijkgestemden op een ontspannen en plezierige manier.

Kuradise

curacao, curacao flamingo, flamingo, burnout herstel reis, burnout reis, burnout herstel