When Heaven and Earth meet, everything will be complete

Mannelijke Energie

Shiva

Yang

Linkerhersenhelft

Alpha

Testosteron

XY

Dag

Zon

Goud

Hemel

Proton

Positieve lading

Boven

Heet

Vuur

Snel

Droog

Compact

Expressief

Extrovert

Rationeel

Ondernemen

Macht

Grenzen stellen

Ongeduldig

Probleemoplossend

Doen

Competitief

Op zichzelf zijn

Verleid worden

Kijken vanaf een afstand

1 ding tegelijk

Rechtlijnig

Vrouwelijke Energie

Shakti

Yin

Rechterhersenhelft

Omega

Oestrogeen

XX

Nacht

Maan

Zilver

Aarde

Electron

Negatieve lading

Onder

Koud

Water

Langzaam

Vochtig

Vloeiend

Kalmte

Introvert

Intuïtief 

Ontvangen

Kracht

Veranderlijk

Overwegen

Beren op de weg zien

Voelen

Samenwerken

Verbinden

Verleiden

Er midden in zitten

Versnipperen

Flow

Juli 2017
Mannelijke versus Vrouwelijke Energie in Jezelf

Iedere man heeft vrouwelijke energie in zich en iedere vrouw heeft mannelijke energie in zich. Alleen de mate waarin verschilt. Zo hebben de meeste mannen relatief meer mannelijke energie en de meeste vrouwen relatief meer vrouwelijke energie in zich.
Het is aan jou hoe je met je eigen mannelijke en vrouwelijke energie omgaat. Laat je de één overheersen waardoor je uitgeput raakt of laat je je natuurlijke energie de juiste rol spelen.

Voor vrouwen is het heel belangrijk om op een juiste manier met je vrouwelijke energie om te gaan. Hierin zit namelijk je kracht, maar ook je zachtheid, je creatie en ook je ontspanning, je inspiratie en je sparkling, je intuïtie en je instinct.

Verschil mannelijke en vrouwelijke energie
Ons lichaam laat ons zien hoe we werken; het mannelijke geslachtsdeel is naar buiten gericht en opgericht. De mannelijke energie zorgt voor daadkracht, grenzen stellen, strategie, jezelf neerzetten met je talenten in de buitenwereld. Het is meer vanuit het hoofd gericht.

Het vrouwelijke geslachtsdeel is naar binnen gekeerd, klaar om te ontvangen en direct gelinked aan de baarmoeder. De vrouwelijke energie zorgt voor zachtheid en ontvankelijkheid, voor creatie en voelen. Dit is meer vanuit het hart gericht.

Deze verschillen vullen elkaar optimaal aan. Wanneer we onze individuele mannelijke en vrouwelijke energie in balans brengen, brengen we ook man-vrouw relaties op micro en macro niveau in balans.

Van disbalans naar balans

Mannelijke energie in balans brengen
We leven in een wereld die nu al lange tijd wordt gedomineerd door mannelijke energie. Hierdoor kan er ook een overschot aan mannelijke energie zijn binnen jezelf.
Deze overschot aan mannelijke energie brengt elementen als angst, macht, dominantie en hang naar succes en erkenning met zich mee. Er wordt vanuit het hoofd gedacht en gevoel wordt onderdrukt. Je bent dan continu bezig met presteren op een manier waarbij je sterk overkomt naar de buitenwereld toe, terwijl je je van binnen onzeker voelt.
Het kan overkomen als jezelf overschreeuwen. Wanneer je mannelijke energie en je vrouwelijke energie in balans zijn, functioneer je meer vanuit vertrouwen, vertrouwen op jezelf, geloof in jezelf en vertrouwen op de stroom van je leven.

Vanuit vrouwelijke energie kun je meer open zijn, je emotioneel openstellen en verbinden.
Je verbindt jezelf dan vanuit liefde en veiligheid in plaats van vanuit een drang naar geborgenheid vanuit de buitenwereld.


Vrouwelijke energie in balans brengen

Een overschot aan vrouwelijke energie zorgt voor overgevoeligheid. Ook ben je dan geneigd om je grenzen te laten vervagen, waardoor je het gevoel hebt dat iedereen over je heen stapt. Je hebt moeite met nee zeggen en gedraagt je als een pleaser. Het ontbreekt je aan de mannelijke kracht van manifestatie, voor jezelf opkomen en ideeën omzetten tot acties. Je blijft in kringetjes denken en ziet beren op de weg en 'ja-maar' lijkt je stopwoord.

Wanneer je je vrouwelijke kwaliteiten gaat ontdekken zoals zachtheid, ontvankelijkheid en in je hartenergie komt en dit gaat combineren met mannelijke daadkracht en stevig op je eigen voeten komt te staan, kun je vanuit je creatie ook gaan naar manifestatie.

Ain't no mountain high enough. Of zoals een Chinees gezegde luidt: "When sleeping women will wake, mountains will move."
Dat is precies de energie die we nodig hebben op het moment in de wereld. Wanneer vrouwen hun eigen zachte kracht gaan ontdekken, kunnen we weer tot een hart-hoofd verbinding komen. Dit is essentieel in een wereld waarin angst en macht het lijkt over te nemen en individuen op deze collectieve energie reageren door vele ziektes, waaronder borstkanker en burnout.


Je opvoeding en rolmodellen

Je opvoeding is medebepalend voor hoe jij met je mannelijke en vrouwelijke energie omgaat. Had je een moeder die zich continu liet onderdrukken en klein hield of had je een moeder die zich volledig comfortabel en zelfverzekerd in haar vel voelde en de wereld vol zelfvertrouwen en liefde tegemoet trad?
Had je een vader die wellicht schitterde in afwezigheid, waardoor je je niet hebt kunnen verbinden met je eigen mannelijke energie? Of een vader die heel dominant was of overbeschermend?

Daarbij had jouw vader, weer een vader en jouw moeder weer een moeder en zo verder. Zo kun je generaties teruggaan. Jij kunt er nu voor kiezen om familie karma wat betreft mannelijke en vrouwelijke energie in balans te brengen binnen jezelf of je kunt ervoor kiezen om op de oude voet verder te gaan. Was de oude voet gezond en hoef je enkel bij te schaven. Prima. Was de oude voet niet zo gezond en vol blaren en eelt en oud zeer, dan heb je hier een kans voor transformatie. Want jij bent weer de hoeder van de volgende generatie. Bepaal hoe jij wilt hoe je kinderen met zichzelf en de buitenwereld omgaan en hoe je zelf in het leven wilt staan en hoe je je wilt voelen.

Misschien ben jij wel de 7e generatie die de cirkel doorbreekt van vrouwelijke onderdrukking en opkomt voor haar eigen vrouwelijke energie en dit in balans weet te brengen met de mannelijke energie.

Ik zal je niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is de moeite waard om jezelf te helen op dit vlak. Het zal de generatie voor jou en de generatie na jou eveneens heling brengen.

Daarnaast brengt de erkenning van je vrouwelijke energie ook met zich mee dat mannen daardoor geheeld worden en gezondere verbindingen tussen mannen en vrouwen, waardoor relaties minder frustraties brengen. Het is tijd voor vrouwen om hun ruimte in te nemen.


Communicatie

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.


Huis en Interieur

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.


Zelfexpressie & Manifestatie

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.


Plezier

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

 Review A. H. uit Overloon – Personal Coaching  
“Ruim een uur enkele reis was voor mij steeds meer dan de moeite waard. Gladys:
- is een energie-gever
- leert je om je eigen energie te creëren
- leert je hoe je efficiënt met je eigen energie kunt omgaan"