She Speaks

Een inspirerende, openhartige en interactieve lezing over de kracht van  vrouwelijke energie


In mijn 45 jarige bestaan ben ik twee keer omgevallen door een burnout. Zelf noem ik het liever een spiritueel ontwikkelingsproces. Er waren verschillende oorzaken aan te wijzen, die in een bepaalde periode samenvielen, zoals: overtraining (vanwege overmatig sportlessen geven), een scheiding die gepaard ging met een verhuizing en alleenstaand ouderschap van inmiddels 17 jaar. 

Er waren momenten dat ik dacht... ik... hoe kan dat, als er iemand energie heeft, ballen heeft, veerkracht, sterk is, nooit ziek is... en noem maar op, dan ben ik dat wel. Ik vond mezelf altijd een superwoman die alles aankon. Ik begreep mensen die zich ziekmelden niet. Ik had nooit iets, of vond het in ieder geval nooit 'ernstig' genoeg om erbij stil te staan, me ziek te melden of het rustiger aan te doen. Ik voelde me zogenaamd verantwoordelijk en wilde alles goed doen en ik was er altijd, waar ik dacht dat ik moest zijn. En daar zat nu precies de crux.
Ik was in mijn kracht gaan zitten, zeker, het was alleen een allesverterende en uitputtende kracht, waarbij ik mezelf geen rust, geen ontspanning, geen ruimte en geen tijd gunde.

Mannelijke willpower

Ik deed alles op willpower, vanuit een mentale en actiegerichte mannelijke energie. Het was alsof ik ooit in een rijdende trein was gestapt, die met de snelheid van een tgv ging en ik was vergeten om er a. daadwerkelijk mee naar Parijs (lees: vakantie) te gaan en b. ook om eens uit te stappen op een station en dus stil te staan en om me heen te kijken en mezelf vol wanderlust af te vragen, waar zal ik nu eens heen gaan of beter gezegd waar wil ik nu naartoe.

Oh, ik wist duidelijk wat ik wilde hoor. Dat is het bijzondere, ik heb altijd gezien waar mijn weg naartoe ging. Maar ik was ongeduldig, had geen vertrouwen en was angstig. Angstig omdat ik als kostwinner moest zorgen voor brood op de plank en daardoor dacht ik niet kon doen wat ik wilde, maar wat moest en dat was doorgaan, tot het bittere einde.

Totdat dat bittere einde bijna kwam, twee keer. Wanneer je denkt dat je de eerste keer alles hebt gehad en het niet erger kan, kom je er de tweede keer achter dat dat wel degelijk mogelijk is. 

Een klap, het word donker, dof, het voelt hard en daar lig je dan. Uitgeteld. Niets is meer wat het lijkt en alles wat ooit vanzelfsprekend was, lijk je bijna opnieuw te moeten leren.

Gelukkig zag ik beide keren direct in, wat ik kon leren en dit werd me ook haarfijn voorgeschoteld:

Zelfliefde, zelfvertrouwen, zelfgeloof, zelfrespect, zelfwaardering en..... vertrouwen in het leven en het universum. Dat niets hoeft en dat alles mag en dat er één stem het allerbelangrijkste is in je leven: de stem van je intuïtie en het volgen van je heartbeat.

Beide keren greep ik direct naar mijn kleurstiften en ging ik tekenen, vanuit mijn intuïtie tekende ik alles wat in me opkwam. Het hoefde niet mooi te zijn, als er maar dingen uit gingen in plaats van nog meer prikkels naar binnen. Vervolgens volgde ik aansluitend op mijn creatieve opleiding een opleiding binnenhuis architectuur.
De tweede keer pakte ik behalve mijn tekenspullen ook pen en papier en ging ik schrijven.


Intuïtie, Creatie, Spiritualiteit en Vrouwelijke Intuïtie

Beide keren stonden duidelijk voor herstel dezelfde thema's centraal:

Intuïtie en Creatie

Spiritualiteit en Vrouwelijke energie 

Ik ontdekte de vrouwelijke energie kwaliteiten, zoals bovengenoemde, evenals verbinding, durven voelen, ontvankelijkheid en openheid en ik leerde volgens mijn eigen flow te leven. De inzichten bleven zich aan één stuk door aandienen (en nog). Ik schreef alles op en ben inmiddels bezig om dit in boekvorm te verwerken en uit te brengen.

Ik verschoof van de mannelijke willpower energy naar de vrouwelijke intuïtieve en spirit power, om deze vervolgens te laten samensmelten, voor een gezond evenwicht.


It's a mens world wordt verleden tijd

Hoeveel kinderen hebben geleerd te mogen vertrouwen op hun gevoel, intuïtie en instinct? Waarom leren we dat niet standaard van onze ouders, op school en te gebruiken op werk. De kracht van deze vrouwelijke intuïtie (die mannen ook hebben) is zo belangrijk en iets dat je van nature hebt meegekregen. Iets dat niet afgeleerd, maar juist gestimuleerd dient te worden.  Want door deze manier van denken en zijn leer je op jezelf te vertrouwen en bouw je momenten van ontspanning in. Hoe zou het zijn als we dit net zo stimuleren als de  ratio en ook net zo gaan waarderen? En ons niet richten op continue doorgaan, meelopen, ‘hard’ werken, strijden, vechten en 24/7 bereikbaar zijn. Sommige mensen gaan niet eens meer naar toilet zonder telefoon, anderen raken in paniek van stilte en alleen zijn. Terwijl dit de loze momenten zijn waarin je kunt opladen. Juist in die momenten (bv. ook onder de douche) kunnen ideeën, inspiratie en inzichten ineens opkomen. 

Door een burnout word je helemaal teruggezet op 0, kun je sowieso geen prikkels van buitenaf meer verdragen en wordt naar jezelf luisteren prioriteit. Dan realiseer je je dat intuïtie, instinct en gevoel geen zwakte zijn, maar je grootste kracht.

Ik heb teveel vrouwen gezien (en ook mannen) die vanuit onzekerheid en angst leven en daardoor zichzelf (laten) verstikken. Het leven is heel simpel. Je krijgt continu signalen om ervoor te zorgen dat jij op het voor jou bestemde levenspad gaat lopen. Doe je dat niet, dan krijg je steeds meer obstakels op je pad. Dit kan zijn fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, dat is de binnenwaartse manieren, maar ook buiten je zul je de obstakels zien in de vorm van gebeurtenissen en mensen. Zodra je durft te veranderen en anders gaat denken, voelen en handelen, ontdek je dat alles meewerkt en kom je in je eigen levensflow.


Who run the world

Ineens vielen alle puzzelstukjes uit mijn leven in elkaar, doordat ik niet meer bang was, maar leerde te vertrouwen en helder zag waarom ik zo veelzijdig was qua talenten en me vooral had ontwikkeld op het gebied van creativiteit en beweging en waarom ik interesse had in Oosterse geneeskunde en filosofie. Dit waren precies alle elementen die ik nodig had om te helen en te herstellen. Ik ben nog meer gaan voelen, ervaren, ontdekken en gaan leren op al deze gebieden en als burnoutherstel- en feminine energy coach gaan werken.

MIJN VISIE is dat je hier bent om je talenten en kwaliteiten te delen met anderen. Op die manier kun jij jouw licht laten schijnen. Jij hebt iets dat niemand anders heeft en waar anderen dankbaar voor zijn.

Daarom is

MIJN MISSIE om jou te leren voelen wie je bent, wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn, zodat je hoofd, hart, lichaam en geest optimaal en energiek samenwerken.
Ik help je naar binnen te kijken, zodat je naar buiten kunt en jezelf durft te zijn. Ik help je om van je hoofd naar je hart te gaan, van overvol naar rust en ontspanning.

IK GELOOF dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en dat alles gebeurt met een reden. Wanneer je je laat meevoeren door jouw instinct en intuïtie, zul je inzichten krijgen die je helpen op je pad en wonderen dienen zich aan.

MIJN TOOLS zitten verborgen in de kracht van de vrouwelijke energie:

  • Bewegen volgens je intuïtie
  • Ontvangen via je hart
  • Creëren vanuit je bron

MIJN KRACHT
Mijn kracht is mijn levenservaring, burnoutervaring, werkervaring op het gebied van verzuim, opleiding op het gebied van creativiteit en Human Resources en het feit dat ik al ruim 27 jaar voor groepen vrouwen spreek en beweeg. Deze combinatie is uniek.

Vele vrouwen heb ik inmiddels mogen laten ervaren hoe het is om van hoofd naar hart en van stress naar rust te gaan, van angst naar liefdevolle kracht, van geslotenheid naar openheid en ruimte voor zichzelf. Ik begeleid je om jezelf te helpen en je eigen grootsheid in te zien, want iedereen weet alles al. Jij hebt alle wijsheid en kennis in je. Ik laat jou zien wat je mij laat zien en horen wat je me zegt, bewust en onbewust. Intuïtief voel ik wat jij voelt. Zo kom je zelf bij jouw sleutel. De sleutel van jouw schatkist. Zodra je deze opent kun je je magic ervaren en wordt je creator van je eigen leven. De relatie met jezelf verbetert aanzienlijk, maar ook de relatie met anderen op alle gebieden, waaronder je partner, danwel de persoon die je aantrekt als mogelijke partner.

Als de vrouwelijke kracht zowel in vrouwen als in mannen meer gewaardeerd wordt, zullen er grote veranderingen gebeuren in de manier waarop mannen en vrouwen met elkaar omgaan.

Ik heb zelf ervaren en gezien bij anderen dat de grootste angst inderdaad is, zoals Marianne Williamson het zegt: De angst voor je eigen licht.

Blijf niet langer in het donker en step into your light, vrijheid en zelfstandigheid.

Interactieve lezing voor vrouwenorganisaties,  instellingen en overige organisaties

Vrouwelijke energie inzetten in je eigen persoonlijke leven en business
Zodra je voor jezelf gaat beginnen als ondernemer word je om de oren geslagen met allerlei mannelijke tools, zoals het schrijven van business- en marketingplannen en er wordt hoofdzakelijk gedacht in aantallen.Wanneer je hier braaf mee aan de slag gaat volgens een heel rationeel plan kan het gebeuren dat je op een gegeven moment tegen jezelf aanloopt of beter gezegd jezelf voorbij loopt. Wanneer je enkel vanuit de ratio en fysiek handelt is de kans groot dat er een disbalans komt tussen wat je doet en wat je daadwerkelijk wilt doen, of je merkt dat de markt verandert,de wereld verandert, jij verandert, maar je business verandert niet mee.

Alles in het leven heeft een eigen flow, een eigen ritme, dus ook jij en ook je business, je dienstverlening en/of je produkt. Wanneer je enkel op wilskracht en daadkracht drijft, hou je geen rekening met deze natuurlijke op- en neerwaartse beweging, waarbij het overigens niet zo is dat de neerwaartse beweging negatief is. De opwaartse en neerwaartse golven vragen slechts om een andere inzet en houding. Wanneer je je daarvan bewust wordt, kun je gaan zijn en ondernemen op een natuurlijke manier, waarbij jij en je business altijd 'n sync zijn. Om daar te komen schakel je je vrouwelijke zachte krachten in, zoals oa. intuïtie, creativiteit en ontvankelijkheid.

Door de kracht en combinatie van ratio-creatie, waarbij je ook je hart en spirit inzet, kun je zowel je persoonlijke- als je businessgroei en energie verhogen.


Burnout & Verzuim
Ik spreek graag voor bedrijven, waardoor werkgevers en werknemers beter weten wat ze voor elkaar kunnen beteken in zo'n periode en om de taboe van burnout te doorbreken en openheid van zaken te creëren. Nog te vaak wordt burnout gezien als een teken van zwakte, terwijl het juist de meest trouwe, hardwerkende, talentvolle medewerkers zijn die gevoelig zijn voor een burnout.

Burnout, Vrouwelijke Energie en Leidinggeven
Door de link die ik leg tussen burnout en vrouwelijke energie, is deze lezing mede interessant voor vrouwelijke leidinggevenden. Ik maak helder hoe je meer vanuit spiritualiteit kunt leidinggeven en werken, waardoor je energielekken voorkomt op dit gebied, krachtiger en intuïtiever gaat leidinggeven.

Burnout uit de pillenfabriek en in de spirituele benadering
Bij instellingen kan ik middels mijn interactieve lezing meer informatie geven over burnout als spirituele ontwikkelingsreis, waardoor er anders gekeken kan worden naar een burnout. Ik maak helder waarom een burnout niet gedempt dient te worden met medicatie en hoe je als hulpverlener (van huisarts, maatschappelijk werk, psycholoog en psychiater en alles daartussen) daadwerkelijk effectieve hulp kunt bieden aan iemand met een burnout. Mijn specialiteit is burnout en vrouwelijke energie. Hierover heb ik zelf in mijn burnoutherstel traject niet eerder iemand horen spreken, terwijl het iets is dat alle vrouwen kan helpen die in een burnout, danwel existentiële crisis zijn gekomen.


CONTACT & OFFERTE AANVRAGEN & DATUM PLANNEN

Via info@trippleshape.nl kunt u contact met mij opnemen voor het maken van een kennismakingsafspraak en het plannen van een datum voor deze prachtige interactieve lezing op jouw event.