De enige echte oorzaak van een Burnout

Los van alle externe factoren, die er zeker zijn, en waar ik later op terug kom, is er maar 1 echte reden van je Burnout.

Gebrek aan ZELFLIEFDE.

Ergens in je leven heb je besloten om andere mensen en de verwachtingen die jij denkt dat deze mensen van jou hebben, bovenaan jezelf te plaatsen. Je hebt anderen op nr. 1 gezet.

Hier ligt de wortel van je burnout en een probleem dien je als eerste bij de wortel aan te pakken. Daarna kun je verder kijken naar de externe factoren en symptomen.

Je Burnout is gestart bij jou en de oplossing ligt bij jou. De oplossing ligt in jou.

Los daarvan is er duidelijk iets aan de hand in onze maatschappij en schreeuwt deze om verandering.Burnout reden: een spiritueel groeiproces

Je Burnout is een boodschap, een luide kreet van je hoofd, hart, lichaam en ziel om jezelf af te vragen of je wel

op de juiste plek (woon-, werk- en leefomgeving) bent
bij de juiste mensen bent en
de juiste activiteiten uitvoert
op de juiste manier.

Het is tijd om naar jezelf te luisteren.
Het is tijd voor verandering.

Wanneer je deze uitdaging aangaat, zul je ontdekken dat je Burnout een geschenk is, een kans om te groeien, een kans om helemaal jezelf te zijn, een kans om optimaal te leven en niet steeds maar even (nog even dit..., nog even dat...).

Je Herstelproces

Je energie is weggelekt en je bent geblokkeerd, opgebrand, uitgeblust en je wilt waarschijnlijk niets meer. Ja, je koffer pakken en vertrekken naar een onbewoond eiland. Zo ver mogelijk weg van alles wat moet. Je bent moe en wilt slapen. Opstaan, douchen, aankleden, wanneer je er helemaal doorheen zit, is dit al te veel. Aankleden? Nee, je joggingpak aan en op de bank zitten, hangen, liggen, voor je uit staren.

Wat voorheen gewone dagelijkse activiteiten leken, zijn nu mijlpalen. Je kunt weinig meer onthouden en misschien kom je ook niet meer uit je woorden. Praten blijkt heel lastig. Paniek waar je telefoon gaat. Wie en wat willen ze nu weer van me.

Geluiden, fel licht, überhaupt licht kan al verstorend zijn. Misschien heb je niet eens door dat je bij het minste geringste je zonnebril opzet.

De fase van kortaf, kribbig en snauwerig ben je al lang voorbij. Zelfs daar ben je te moe voor. Het kan zijn dat je alleen nog huilt, bij het minste geringste.

Je wilt.... RUST. Geen verplichtingen meer, geen werk, geen afspraken. Kan alles en iedereen niet gewoon verdwijnen?

Nee, dat kan niet. Wel kan het een goed idee zijn om er zelf inderdaad tussenuit te gaan. Letterlijk en figuurlijk. Een break van je werk en alle andere verplichtingen.

FASE 1 = cruciaal
Kom tot jezelf in alle rust en in stilte. Inderdaad geen verplichtingen, slapen om op te laden, wandelen om jezelf van zuurstof te blijven voorzien en vooral niets. Naar binnen keren en voelen wat je zo lang hebt weggestopt, hebt ontkend.
Toestaan dat je mag voelen en kunt voelen.

Voelen waarom je jezelf voorbij bent gelopen, wanneer je daarmee bent begonnen, hoe zich dat uit.
Voelen wat je energie geeft en wat je energie kost, wie je energie geeft en wat je energie kost, op welke plek je energie krijgt en waar je energie wegvloeit.
Voelen wie je bent en wie je wilt zijn.
Rise like a Phoenix

Echt er is licht aan het einde van de tunnel. Het voelt misschien alsof je met één hand aan de rand van een ravijn hangt. Misschien ben je zelfs daar al vanaf gevallen, zo het diepe in. Doordat je uitviel met hyperventilatie en letterlijk om viel. Doordat je hart raar deed (van verdriet dat je zo met jezelf om bent gegaan) of doordat je om een andere reden letterlijk niet meer op kon staan.

Ik ga je niet vertellen dat je weer de oude wordt.
Om de eenvoudige reden dat de oude jij niet goed voor jezelf zorgde en daar wil je niet meer zijn. Afhankelijk van verschillende omstandigheden (ook leeftijd) kun je wel/niet weer een bepaald energieniveau terugvinden.

Wel zeg ik je dat er licht zal zijn en je zult het zien. Op een dag lijkt het alsof andere mensen om je heen slapen en jij bent wakker geworden. 'Deed ik aan deze ratrace mee?' vraag je jezelf af.

'Waar was ik mee bezig? Ik wil het anders.' Je zult aan jezelf durven toegeven dat je het anders wilt en ontdekken wat je anders wilt en dat vervolgens delen.

Daarna kan de echte jij opstaan. Rise like a phoenix.
Enjoy every step of your burnout. Ontdek in welk proces je zit en hoe lagen van camouflage en zogenaamde zelfbescherming van je afhalen en je pure jij tevoorschijn komt.

De persoon waarvan jij houdt!

TrippleShape Diensten om je te helpen bij je herstel:

Vanuit jarenlange ervaring in de Arbodienstverlening als seniorverzuimadviseur, werknemerscoach, bewegingsdeskundige en dans- en sportdocent, creatieve opleidingen, interieurstyliste en een achtergrond in HRM en persoonlijke levenservaring als burnoutdeskundige bied ik je verschillende diensten aan om je te helpen bij je burnoutherstelproces:

Bewegingscoach en Body Whisperer


Beweging volgens jouw eigen flow. Middels diverse elementen, waaronder Yoga, Tai Chi, Ademhaling en Dansbewegingen kom je in contact met je lichaam en leer je weer te voelen, los te laten en opgehoopte energieblokkades te verwijderen. Hierdoor gaat de energie weer stromen in je lichaam. Je kunt onze groepslessen volgen of een privé sessie kiezen, waarbij ik me volledig afstem op jou en inspeel op wat ik zie in jouw lichaam. Je lichaam laat namelijk heel duidelijk zien en voelen waar meer flexibiliteit en ruimte nodig is.
Door de combinatie van hooggevoeligheid, empathisch vermogen en meer dan 25 jaar lesgeefervaring in beweging kan ik je lichaam lezen.

Wandelcoaching

Wandelcoaching
Wandelen is een laagdrempelige vorm van beweging. Die bij zowel Burnout Type 1 als 2 goed inzetbaar is. Dus ook wanneer je energieniveau nog heel laag is kun je wandelen en dit zal je herstel bevorderen.
Wanneer wandelen èn praten tegelijkertijd nog teveel voor je is, zullen we rustige beweegoefeningen doen vanuit de Tai Chi en Admhalingsoefeningen om te zorgen dat je energie weer gaat stromen.

Ik woon in een dorp in het Groene Hart van Nederland, vlakbij Landgoed Haarzuilens en Kasteel de Haar. Dit ligt centraal in Midden-Nederland en precies tussen Utrecht en Amsterdam in.
Dit biedt meer dan genoeg mogelijkheden om naar buiten te gaan. De omgeving alleen al zal je uit je dagelijkse ratrace halen.

Creatieve Coaching

Creativiteit heelt je ziel. Iedere vorm van creatieve expressie is SoulFood en brengt je dichter bij jezelf.
Deze manier van coachen is ook ideaal wanneer je energie dusdanig laag is, dat je tot weinig meer in staat bent. Creëren is een prachtige en krachtige manier om naar binnen te keren en inzichten te ontvangen van je onderbewustzijn.


She Flow Energy Boost Workshop

She Flow Energy Boost Workshop
Groepscoaching voor vrouwen die herstellende zijn van een burnout of nog in de fase zitten van stress en overspannenheid en de klap nog voor kunnen zijn.
Deze groepscoaching is ook voor vrouwen die voelen dat er onderhuids iets niet lekker zit, ze zijn opgejaagd en willen iets anders, maar kunnen er de vinger nog niet op leggen.

Ook is deze groepscoaching voor alle vrouwen. Alle vrouwen die zich vrij willen voelen en die zichzelf willen zijn en willen leven volgens eigen normen en waarden.

Voor vrouwen die wel of geen moeder zijn, carrière gerichte vrouwen, thuisblijfmoeders, kortom voor iedere vrouw!

Tijdens deze workshop leer je hoe krachtig het is om vrouw te zijn, hoe je in alle zachtheid met jezelf kunt omgaan en daar alleen maar sterker van wordt. Sterk door kwetsbaar te zijn. Krachtig door volledig jezelf te zijn en je niet anders voor te doen dan jij bent.

Innerlijke Eiland Reis naar Kuradise (Curaçao)

Ga je mee naar Dushi Curaçao?
Genieten van het weldadige effect van dit eiland waar alles pokopoko (langzaam aan) gaat.
Een reis waar alles mag en niets hoeft.
Je kunt delen en tegelijkertijd je eigen tijd invullen.

Het resultaat van deze reis:

  • Rust, Ruimte, Ontspanning, Plezier
  • Ontladen en Opladen
  • Tot jezelf komen
  • Inzicht krijgen in de werking van mannelijke en vrouwelijke energie en hoe je daar je voordeel mee kunt doen
  • Contact maken met je vrouwelijke krachtige energie
  • Hart, hoofd, lichaam verbinden, zodat je kunt voelen wat je wilt en nodig hebt en wat goed voor je is
  • Me-time, jezelf leren op de eerste plaats te zetten, zodat je een liefdevoller persoon bent voor jezelf en dit mee kunt nemen in je relaties, vriendschappen en liefdesrelaties
  • Vanuit je gewenste doelen gaan visualiseren wat je wilt, zodat je dit kunt gaan creëren in je leven
  • Verbinding met gelijkgestemden op een ontspannen en plezierige manier.


Home Energy

Wanneer je overspannen bent, gestressed of zelfs burnout is je huis wel het laatste waar je aan denkt. Nog meer verplichtingen die je liever niet aangaat. De kans is groot dat het niet alleen in je hoofd overvol is geworden en in je lichaam verstijfd, maar dat ook in je huis de energie niet meer optimaal stroomt.

Overvolle lades, stapels hier en daar, bergen wasgoed, aan schoonmaken kom je niet meer toe.
Kortom de plaats waar je tot rust zou kunnen komen heeft niet meer die uitstraling en gevoel. Het geeft soms alleen nog maar meer stress.

Opruimen is juist heel effectief wanneer alles je teveel is geworden.
Door het opruimen op een praktische manier, ga je ook ruimte in je hoofd creëren en ontstaat er beweging in je geest.
Denk ook aan de voordelen van een overzichtelijk, opgeruimd, schoon en fris en leuk ingericht huis.

Zo heb je in ieder geval alvast een plaats waar je je goed voelt.
"Zoals je huis is, zo ben jij," zeggen de Chinezen met een reden.

De chinese woninginrichting methode Feng Shui brengt hier dan ook uitkomst, gecombineerd met westerse eigentijdse en smaakvolle interieurstyling.

Een plaats waar jij helemaal jezelf kunt zijn... in alle rust

Jouw Burnout herstelcoach