Intuïtie, Energie & Spirituele Ontwikkeling

Vrouwelijke intuïtie, iedereen heeft het. De één wat meer dan de ander of de één heeft het wat meer ontwikkeld dan de ander.
Hier vind je een selectie van boeken die je intuïtie kunnen helpen verbeteren en je energie verhogen. Je leven gaat zoveel leuker en makkelijker zijn, wanneer je je intuïtie verhoogt en daar ook naar luistert.

Maar ook boekentips op het spirituele vlak vind je hier en zoals ik bij alles van TrippleShape een Oosters sausje heb, heb ik niet alleen bij de films een prachtige Oosterse bijdrage in de vorm van anime, maar ook hier bij de boeken in de vorm van een manga (strip).

Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien of de lijst is aangevuld met nieuwe boekentips.

Veel leesplezier!

Intuïtie als kompasEen waardevol boek vol oefeningen die heerlijk zijn om te doen en waardoor je echt compleet met jezelf bezig bent, op een ontspannende, creatieve en intuïtieve manier.

Je leert (weer) te luisteren naar je kern.

Het leven waarvoor je geboren bent


Mijn bijbel. Numerologie die echt de diepte in gaat en feilloos aangeeft wat de bedoeling is van jouw leven.

Ook zo mooi om te lezen wat er gebeurt wanneer je op een positieve manier met jouw blauwdruk omgaat of op een beperkende manier. Het verschil tussen wel en niet lekker in je vel zitten.

Het is één grote aha-erlebnis.

De ontembare vrouw


Wat een verademing is dit boek voor een vrouw in haar spirituele ontwikkelingsfase. Zelf las ik dit boek nadat ik de processen die hierin beschreven staan had ervaren, waardoor het voor mij heel herkenbaar werd. Processen en ervaringen waar weinig mensen je over vertellen, maar die zo belangrijk zijn om te erkennen.

Je bent en mag alles zijn, een vrouw in al haar facetten.

Boeddha van Osamu Tezuka


Dit was echt een hebbeding. Ik hou van de manga stijl en ben van kinds af aan geïnteresseerd in het boeddhisme en als iemand dan het levensverhaal van Boeddha optekent in een strip, dan ben ik om. Fantastisch.

Hier en daar vind ik het persoonlijk iets te grof en te geweldadig, maar dat doet niets af aan deze prachtige 8-delige boekenreeks.

The Artist Way


Hier en daar vind ik de toon van de schrijfster niet altijd even prettig. Daar doorheen prikkend is het wel van toegevoegde waarde om met de oefeningen aan de slag te gaan. Wat de schrijfster ochtendpagina's noemt, kun je naar mijn idee op ieder willekeurig moment van de dag doen, met ieder zijn eigen uitwerking, als je maar schrijft. Schrijven is creatief, geeft helderheid, inzichten, ruimt emoties op en maakt je hoofd leeg en je geest ontspannen. Iedereen kan schrijven. Denk er niet over na, doe.

Wonderen, Werk & Geld


Weer een liefdevol geschreven boek van Marianne Williamson.

Aansluitend bij mijn visie op welzijn;

Vertrouw op jezelf, vertrouw op je leven en neem je eigen verantwoordelijkheid.